Afgelopen week was het de week van de borstvoeding. Overal zag ik liefdevolle foto’s van moeders met kleine aan de borst. Ik was dan ook aan het wachten op de week van de flesvoeding. Echter laat die op zich wachten. Gek eigenlijk, ongeveer 70% van de vrouwen start met borstvoeding waarvan in de eerste maand de helft weer stopt. Laat ik vooropstellen dat ik vind dat iedereen de voeding moet geven die bij haar past. Borstvoeding is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend.

We leveren een enorme prestatie door ons kindje op de wereld te zetten. En dan, je hebt er alles aan gedaan; koolbladeren, icepacs, créme, massage. Daarna kolven, heel veel kolven. Maar er komt niks. Geen voeding voor jou lieve baby. Het voelt alsof je faalt.

Hoe gek eigenlijk, wij zetten met ons lichaam een kindje op de wereld. Van twee hele kleine cellen maken wij een mensje in onze buik. Een hele prestatie op zich. Dat kleine mensje ziet door ons het levenslicht. Als wij dan na die hele prestatie ervoor kiezen om je kleine pretletter te voeden met heel veel liefde en een flesje word je raar aangekeken. In alle intake gesprekken komt het naar voren. Na je bevalling word het meerdere malen gecheckt of je toch echt geen borstvoeding wilt geven.

Als je aan borstvoeding begint en het komt niet opgang zijn er honderden manieren om je te helpen. Alles word geprobeerd. De lat ligt vaak ontzettend hoog. Waarom slaan we geen arm om en zeggen dat ze het fantastisch doet als mama. Ook met flesvoeding. Een baby heeft een moeder nodig, een rustige moeder met ontspannen lijf. Haar liefde, zonder de frustratie. Of je baby nu borstvoeding of flesvoeding krijgt.

Ik geloof erin dat je voeding moet kiezen waar jij je het beste bij voelt. Laten we voortaan op de pakken babyvoeding schrijven: Let op liefde is de belangrijkste voeding voor uw kind.

 

Dus kom maar op met die week van de flesvoeding. Een week die in het teken van jou en jou keuze. Fles of borst, het is goed. Jij doet het goed en bent fantastisch. Kom maar op met die foto’s van mama’s en papa’s die hun kindje de fles geven. Laat liefde de voeding zijn van al het geluk♥️♥️.

© 2020 - 2021 Mamapret | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel