Wat is het toch een partijtje lastig dat opvoeden. Ik wil graag je lieve moeder zijn diegene waarbij je je jezelf kan zijn en je hart kan luchten. Diegene waarbij het altijd leuk is. Maar goed zo werkt het niet. En zo is het avondeten hier al een tijdje een ding. En ik probeer het, doe mijn best en geef alles. Maar soms is de koek op. Of nou ja het bord gewoon nog te vol. Vaak weet ik het om te draaien maar soms ben ik gewoon moe gestreden en weet ik het even niet. Het mooie is dat het vast ooit weer goed komt en daar houd ik mij aan vast. Het komt goed, jij zal weer gaan eten weet je wij samen. Knuffelden na het eten, keken elkaar aan en lieten het moment weer van ons af glijden.

Deze tekst schreef ik laatst op onze Instagram. Een heerlijke uitlaatklep voor mijn hoogte en dieptepunten in het moederschap. Ik vroeg om tips en die kreeg ik! Zo onwijs lief! Ik dacht ik maak er een blog van en zo heeft iedereen er iets aan.

Komen ze!

De meest genoemde tip is wel loslaten.

Niet teveel druk erop leggen. Deze heb ik meteen toegepast en vond ik inderdaad goed werken. Omdat jezelf dan sowieso rustiger eet, wat al fijn is, en de kids er meer door gingen eten. Top eerste tip!

Maak het gezellig.

De tweede tip die veel voorkwam is maak het gezellig. Dus de pannetjes op tafel, sausjes erbij en bakjes komkommer en tomaat. Deze tip ook meteen toegepast en werkte ook goed. Tip die hierbij hoort en erg goed uitpakte was laat ze zelf opscheppen en waar kan snijden en prakken.  Super leuke tip!

Een andere tip was maak een schema.

Zo is het duidelijk wat er wanneer gegeten word. Wij hebben deze opgepakt en de kinderen om de dag laten kiezen wat zij wilde eten. Handig met de boodschappen en erg leuk om samen de voorpret te hebben wat we die week gaan eten.

Laatste tip was ook geef de kinderen rond 16:00 nog wat gezonds om te snoepen. Zo hebben ze zonder dat ze het doorhebben al wat in hun buik voor het eten begint.

De grootste les is wel dat ik me niet zo druk moet maken. Hoe minder de focus ligt op het eten hoe meer er gegeten word.

We gaan zien wat de komende tijd ons gaat brengen. Ik zal je op de hoogte houden!

Heb jij nog een tip die hier niet bij staat? Let me know!

© 2020 - 2021 Mamapret | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel