Hoe gaat het met je Daphne? Een vraag die ik nu veel krijg. Het is natuurlijk niet ‘gewoon’ om je baan te stoppen terwijl je twee opgroeiende kinderen en een koophuis hebt. Maar de stap die ik heb gezet maakt mij nog steeds gelukkig. Ondanks dit geluk had ik vorige week een flinke dip.

Ik zou rust moeten ervaren. Kindjes thuis, geen zorgen om mijn werk, geen stres van werk en geen kind met 5 pakken huiswerk voor iedere dag. Maar het voelde zo anders. Het voelde gestrest. Deze stres uitte zich via onrust in mijn lijf.  Ik was snel geïrriteerd, alles was mij snel te veel en ik zat gewoon niet lekker in mijn vel. Maar waar komt deze onrust vandaan?

Het is de week van 26 januari, de kinderen zijn al 6 weken thuis. Ik ben al 6 weken met de kinderen thuis. Ik besef mij heel goed dat als ik nog wel gewerkt had alles nog intenser was geweest maar dan had ik nog wel mijn kantoor dagen gehad, even geen mama zijn dagen. Want nu sta ik al 6 weken volledig aan als mama en dat valt mij zwaar. Ik mis het echt te moeten nadenken over iets i.p.v. bedenken waarom Jenthe huilt of Julia boos is. Want buiten alle gezellige momenten is het ook echt zwaar en een zoektocht.

Komt deze onrust misschien door mijn manier van invulling geven aan deze weken? Taarten bakken, speeltuinen ontdekken, rondjes fietsen niets is mij te gek. Mijn enige me-time moment in de week is even overdreven gezegd het ritje naar de supermarkt, boodschappen doen en weer terug.

De onrust komt ook omdat ik niet veel passende sollicitaties kan vinden. Twee heb ik er in één maand gevonden. Bij de eerste is iemand aangenomen met HBO pedagogiek diploma en bij de andere gaat het om flexibele dagen en dat is niet handig met Lucien zijn onregelmatige diensten. De druk op het vinden van een passende sollicitatie blijft omdat het UWV toch echt een minimum heeft per maand waar je op moet solliciteren. Ik wil alleen niet zomaar solliciteren en zoek dus net zolang tot ik iets heb gevonden.

Vandaag is het 1 februari en ik voel weer meer rust. De eerste maand van het UWV heb ik afgesloten en ik heb de verplichte 4 sollicitatie momenten vervult. Wij zijn even heerlijk een weekend naar het strand geweest en een nieuwe maand biedt ook weer nieuwe sollicitatie mogelijkheden. Daarbij geeft het nieuws dat de scholen open gaan en ook weer perspectief.

Vol goede moed ga ik op  naar een heerlijke februari maand vol nieuwe kansen en meer rust.

© 2020 - 2021 Mamapret | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel