Loslaten. Het wordt zo makkelijk gezegd, laat de droom los voor een kindje. Laat je droom los voor een baby. Maar hoe laat je een droom los die diep in je hart en ziel zit?

Na mijn miskraam heb ik oktober 2014 onderzoeken gehad aan mijn baarmoeder omdat ze twijfelde of deze wel goed schoon gemaakt was tijdens de curettage. De uitslag was positief en niets stond een nieuwe zwangerschap in de weg. Na anderhalf jaar en het overlijden van mijn schoonmoeder was daar in januari 2016 de stap naar het ziekenhuis. Ik maakte een afspraak om te kijken waarom ik nog niet zwanger was. Een lieve gynaecoloog gaat met ons in gesprek en wij maken een plan. Gelijk maakt ze een inwendige echo en verteld mij dat mijn baarmoeder er prachtig uitziet, slijmlaag goed en mij eitje perfect. Met een duidelijk opdracht die ik denk niet hoef uitteleggen worden wij naar huis gestuurd. Die avond hebben wij het gezellig thuis en twee weken later heb ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Oktober 2016 wordt Julia geboren.

In april 2017 gaan mijn man ik voor een tweede wonder. Kim probeert ook zwanger te worden van haar tweede en weet dat ik ook bezig ben zwanger te raken . Tijdens Kim haar zwangerschap van Saar heb ik de miskraam gehad en is kim alleen zwanger verder gegaan. Hieraan heeft kim een postnatale depressie, burn-out en ptss over gehouden. Na 8 maanden proberen ben ik zwanger en ga ik direct naar kim. Ik vertel haar; Ik ben zwanger nu wordt jij dat ook! Ik had gelijk en Kim had na 3 weken een positieve zwangerschapstest. Negen maanden later worden Jenthe en Bo geboren.

Loslaten van de wens kan niet. Het is een wens in het diepste van je ziel. Loslaten van de angsten of gedachten die een zwangerschap tegenhouden wel. Ik had onbewust nog steeds de woorden van de arts in mijn hoofd ‘Kan je ooit nog zwanger worden?’. Ondanks dat een tweede arts heeft verteld dat het wel moest gaan lukken. Kim had onbewust de angst alleen zwanger te zijn in haar gedachten en dat hield alles tegen. Nu is het natuurlijk makkelijk praten en zijn zowel Kim als ik er pas na het zwanger worden achter gekomen dat deze angst ons tegen hielt van zwanger worden. Maar neem het mee ik je gedachten. Ga eens echt kijken naar je angsten en gevoelens. Zoek waar wellicht bij jou de angst of gedachtes zitten die je wondertje onbewust tegenhoudt.

© 2020 - 2021 Mamapret | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel