Afbeelding blog 'Falen'

'Borstvoeding is de beste voeding', staat te lezen op het pak van de poedervoeding van mijn dochter. Waarom moet dat erop staan? Laatst las ik een blog van een moeder waarin te lezen stond dat ze had gefaald als moeder. Ze had volgens zichzelf gefaald omdat de borstvoeding niet gelukt was. Moet ik mij dan niet helemaal slecht voelen? 

Ik heb voor de geboorte van mijn dochters al besloten geen borstvoeding te gaan geven. Je hebt toch als moeder niet gefaald als je geen borstvoeding geeft?! Liefde is wat een kindje nodig heeft. Liefde en genegenheid. Geen overspannen moeder met tepelkloven en koolbladeren in der BH omdat ze het toch nog wilt proberen. Want waarom? Kunstvoeding is ook voeding. 

Liever een liefdevolle, rustige en blije moeder die een fles geeft dan een gefrustreerde en vermoeide moeder die de borst moet geven. Liefde gaat door de maag, de liefde die met één van de soorten voeding gegeven wordt. Kies voor jezelf en met je moederhart wat voor jou goed voelt, dan voel het voor je kleintje ook goed.

© 2020 - 2021 Mamapret | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel